• Start
  • Nieuws
  • Laatste nieuws
  • LabPON gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

LabPON gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

LabPON gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is een essentieel onderdeel van het werk van het Laboratorium Pathologie Oost Nederland (LabPON). Wij streven continu naar het optimaal leveren van kwalitatief uitstekende en veilige dienstverlening voor onze aanvragers en relaties.

Hiertoe behoort ook de garantie dat privacygevoelige informatie veilig wordt uitgewisseld. Dit is nodig omdat de huidige kanalen – zoals ‘gewone’ e-mail, fax of post - in toenemende mate kwetsbaar of inefficiënt zijn. Vanuit kwaliteitsoogpunt en de toenemende cyberdreigingen, wil LabPON de beveiliging van haar communicatie met stakeholders verder verbeteren. Zeker nu de strengere AVG wetgeving vanaf mei 2018 op Europees niveau is gaan gelden.

Vanaf 15 februari 2019 gebruikt LabPON ZIVVER om veilig met u te e-mailen, chatten en bestanden uit te wisselen. ZIVVER is een Nederlands bedrijf dat zich onderscheidt van andere oplossingen door haar gebruiksvriendelijkheid in combinatie met veiligheid. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals patiëntgegevens, BSN-nummers of concurrentiegevoelige data. Op deze manier kunnen alleen verzender en ontvanger bij de informatie.

Lees hier meer informatie over Zivver en de werking ervan.Lees hier meer informatie over Zivver en de werking ervan.

COPYRIGHTS 2019 LABORATORIUM PATHOLOGIE OOST-NEDERLAND