Publicatie in The Lancet Oncology

Op 8 januari werd baanbrekend onderzoek gepubliceerd in The Lancet Oncology waarin werd aangetoond dat met artificiële intelligentie prostaatkanker in biopten automatisch kan worden gediagnosticeerd en gegradeerd op het niveau van expert pathologen. Onze pathologen, Christina Hulsbergen en Robert Vink, hebben daaraan een belangrijke bijdrage geleverd.

ChristinaRobert 2

Dit onderzoek werd uitgevoerd door de Computational Pathology Group van het Radboudumc in nauwe samenwerking met uropathologen van LABPON en het NKI/AVL.

De in dit onderzoek ontwikkelde algoritmen kunnen mogelijkheden bieden om pathologen te helpen bij het screenen van biopten, de gradering te ondersteunen en het volume tumor in biopten te bepalen.

Automated deep-learning system for Gleason grading of prostate cancer using biopsies: a diagnostic study.

Bulten W, Pinckaers H, van Boven H, Vink R, de Bel T, van Ginneken B, van der Laak J, Hulsbergen-van de Kaa C, Litjens G.

Lancet Oncol. 2020 Jan 8. pii: S1470-2045(19)30739-9. doi: 10.1016/S1470-2045(19)30739-9.

Link: https://authors.elsevier.com/c/1aUnY5EIIg7jY7

LABPON ondersteunt wetenschappelijk onderzoek in de geneeskunde en is actief betrokken bij onderzoek op het gebied van digitale pathologie en artificiële intelligentie met als doel hoge kwaliteit en hoge efficiëntie in de diagnostiek te combineren.

COPYRIGHTS 2019 LABORATORIUM PATHOLOGIE OOST-NEDERLAND