Rycolt Hamoen nieuwe bestuurder LabPON

Rycolt Hamoen nieuwe bestuurder LabPON

Per 1 september is Rycolt Hamoen gestart als directeur – bestuurder van LabPON. Zijn voorganger Renate Bergman is benoemd als bestuurder van de Zorgfederatie Oldenzaal.

Rycolt Hamoen is tijdens zijn loopbaan altijd actief geweest binnen het vakgebied pathologie. De laatste elf jaar is hij werkzaam geweest als manager binnen Isala in Zwolle waarbij hij de vakgebieden pathologie en het oncologisch centrum in zijn pakket had.

Ondanks de COVID-19 pandemie zijn er verschillende onderwerpen die de komende periode de aandacht vragen zoals herstel van de reguliere (oncologische) zorg voor de diverse ziekenhuizen en huisartsen, doorontwikkeling van de digitale pathologie, implementeren van artificiële intelligentie toepassingen binnen de reguliere diagnostiek en het verder optimaliseren van de interne processen waaronder de laboratorium management systemen.

De externe ontwikkelingen gaan snel. Binnen de regio wordt in het kader van de integrale 1e lijnsdiagnostiek door LabPON samengewerkt met de diverse diagnostische disciplines. Binnen het vakgebied pathologie wordt er door LabPON in toenemende mate de samenwerking gezocht met andere afdelingen pathologie binnen en buiten de regio.

Rycolt zegt over zijn start bij LabPON: ”ik ben warm ontvangen; ik zie een prachtige efficiënt werkende instelling, met een hoge kwaliteit en met een sterke innovatieve kracht”.

COPYRIGHTS 2021 LABORATORIUM PATHOLOGIE OOST-NEDERLAND