Skip to main content

Accreditaties LabPON

Medische laboratoria - Bijzondere eisen voor kwaliteit en competentie (ISO 15189:2012)

Het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland (LabPON) is NEN-EN-ISO 15189:2012 geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie (RvA) onder nummer M268. De NEN-EN-ISO 15189 specificeert eisen die gelden voor kwaliteit en competentie in medische laboratoria.

Deze ISO 15189 accreditatie kan gezien worden als een officieel keurmerk van de kwaliteit van het laboratorium Pathologie Oost Nederland.

Laboratoria die erkend zijn door de RvA en een accreditatie hebben ontvangen, gaan zorgvuldig om met de aan hen toevertrouwde lichaamsmaterialen. Zij hebben een kwaliteitssysteem dat regelmatig getoetst wordt, zodat de patiënt, aanvrager en zorgverzekeraar verzekerd zijn van een hoog kwaliteitsniveau.

Bekijk het certificaat van deze accreditatie:

RvA-6e88ae20 Accreditaties

Informatiebeveiliging, cybersecurity en bescherming van de privacy - Managementsysteem voor informatiebeveiliging – Eisen (NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017) en Medische informatica – Informatiebeveiliging in de zorg (NEN 7510-1:2017)

Het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland (LabPON) werkt conform is ISO 27001 en NEN 7510.

ISO 27001 is een internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging. De norm stelt organisaties in staat om een effectief informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) te implementeren en te onderhouden. Een ISMS helpt organisaties om hun informatiebeveiligingsrisico's te identificeren, te evalueren en te beheersen.

NEN 7510 is een Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector. De norm is gebaseerd op ISO 27001 en stelt aanvullende eisen voor de zorgsector. Deze eisen zijn specifiek gericht op het beschermen van patiëntgegevens.

Verklaring van toepasselijkheid informatiebeveiliging

LabPON biedt een verklaring van toepasselijkheid informatiebeveiliging (VvT) aan. De VvT is een document waarin LabPON vastlegt welke beheersmaatregelen zijn geïmplementeerd om de informatiebeveiliging van haar organisatie te waarborgen.

De VvT is beschikbaar voor alle klanten en partners van LabPON en kan worden opgevraagd bij LabPON door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..