Skip to main content

WIE ZIJN WIJ?

Contact:

Boerhaavelaan 59
7555 BB te Hengelo
T 088-5374500
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

logo2trans

Laboratorium Pathologie Oost-Nederland (LabPON) is een pathologie laboratorium gevestigd in Hengelo. Wij voeren pathologisch onderzoek uit voor de vier regionale ziekenhuizen en huisartsenpraktijken in Oost-Nederland. Daarnaast verzorgen wij de pathologie diagnostiek voor de huisartsenpraktijken van Diagnostiek voor U.
20140114 0130De medische staf bestaat uit 17 pathologen. Zij onderzoeken al het ingezonden lichaamsmateriaal op afwijkingen en sturen hun bevindingen in een zogenaamd PA-verslag naar de aanvragende specialist of huisarts. Op jaarbasis worden circa 90.000 PA-verslagen gemaakt. Bij LabPON werken we met subspecialisaties: iedere patholoog heeft één of meer aandachtsgebieden.

LabPON is organisatorisch verdeeld in de afdelingen Histologie, Cytologie, Moleculaire diagnostiek en Medische administratie. In totaal bijna 100 medewerkers.
Binnen de afdeling Histologie (inclusief Immunopathologie) prepareren de analisten het ingezonden lichaamsmateriaal, zodat de pathologen dit kunnen beoordelen. Bij de afdeling Cytologie gebeurt hetzelfde met ingezonden lichaamsvochten, maar hier verrichten de analisten tevens de eerste screening van het preparaat. Een belangrijk onderdeel van de cytologie is het beoordelen van de indicatieve HPV uitstrijken. 
Analisten van de afdeling Moleculaire diagnostiek voeren DNA-analyses uit op de ingezonden materialen. De Medische administratie ontvangt en registreert al het ingezonden lichaamsmateriaal, is verantwoordelijk voor het gehele archief en bereidt wekelijks alle patiëntbesprekingen voor. Daarnaast zijn zij, door het gehele proces, ondersteunend aan alle afdelingen en de pathologen.

Als één van de grootste perifere pathologie laboratoria in Nederland streven wij naar kwaliteit, snelle doorlooptijd en werken we kosteneffectief. Want dat is waar elke patiënt bij is gebaat. Het primaire werkproces is zoveel mogelijk geautomatiseerd, maar door de complexiteit is het een arbeidsintensief vak.

LabPON is geaccrediteerd door de RvA ISO15189 en werkt volgens de kwaliteitseisen van de NEN7510 en voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen.