• Start
  • Nieuws
  • Laatste nieuws

COVID-19 leidt mogelijk tot achterstand in duizenden diagnosen

De Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP) trekt aan de bel: er zijn dit jaar 15 procent minder diagnoses gesteld dan de afgelopen vijf jaar het gemiddelde was.

Dat er grote achterstanden waren en ook minder verwijzingen door huisartsen vanwege corona, was al langer duidelijk. Daarom werd een piek verwacht om de achterstand weer in te lopen. Uit onderzoek van de NVVP en pathologiedatabase van PALGA Foundation blijkt dat de daling en het herstel van de diagnostiek na de eerste coronagolf is uitgebleven. Met uitzondering van acute zorg blijkt dat 10 tot 15 procent van de diagnoses 'ontbreekt'.

Nieuwsbrief Huisartsen november 2020

Nieuwe instructieposter: inzenden materiaal door huisarts

Onlangs is gebleken dat een aantal materialen voor pathologie onjuist zijn verpakt. De materialen bleken verpakt te zijn in een safetybag voor BVO Baarmoederhalskanker. Indien het afgenomen materiaal voor pathologie in een verkeerde safetybag wordt verpakt, zal het onjuist verzonden worden naar het MC Radboud. Materiaal voor LabPON mag alleen verpakt worden in de door hen aangeleverde safetybags. Om de verpakkingsinstructies te verduidelijken ontvangt u een nieuwe instructieposter voor het inzenden van materiaal door de huisarts. Deze poster is tevens te downloaden op deze website.

COPYRIGHTS 2021 LABORATORIUM PATHOLOGIE OOST-NEDERLAND