• Start
  • Nieuws
  • Laatste nieuws

Nieuwsbrief juni 2016

Instructievideo huidweefsel beschikbaar

Op onze Website is een instructievideo geplaatst voor het inzenden van huidweefsel. Daarin wordt uitgelegd waarom het essentieel is om de diverse rubrieken op het aanvraagformulier in te vullen en welke informatie daarbij precies van u verwacht wordt. Daarnaast is overzichtelijk in beeld gebracht of en hoe de verschillende huidweefsels gefixeerd moeten worden, wat de eventuele bewaarcondities voorafgaand aan transport zijn en welk onderzoek moet worden aangekondigd. Ook wordt ingegaan op de risico’s van te weinig fixatievloeistof (bijv. door lekkage). Correcte nummering, controle, verpakking en verzending maken de instructie compleet. De video is gemaakt in samenwerking met het MST.

Bekijk de video bij de instructie huidbiopten

LabPON wereldwijd koploper in digitalisering werkwijze pathologisch laboratorium

LabPON wereldwijd koploper in digitalisering werkwijze pathologisch laboratorium

Revolutionaire digitale ontwikkeling binnen de pathologie.

Pathologie speelt een cruciale rol in het bepalen van een ziektebeeld. Verdachte weefselmonsters worden met een microscoop onderzocht om te bepalen of het weefsel bijvoorbeeld kwaadaardig is. Als een van de grootste pathologisch laboratoria in Nederland, brengt labPON advies uit over meer dan 55.000 histologische weefsels per jaar.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Middels de nieuwsbrief LabPON informeren we u over nieuwe ontwikkelingen, aanbod cursussen en workshops, voorstellen nieuwe stafleden, aandachtspunten voor het inzenden van patiëntmateriaal, etc.

Inzenden urine door huisartsen

Inzenden urine door huisartsen

Ons Laboratorium ontvangt geregeld vragen van huisartsen over het inzenden van urine voor cytologisch onderzoek. Met name de vraag welke monsterhouders (buizen) daarvoor gebruikt moeten worden wordt vaak gesteld.

COPYRIGHTS 2021 LABORATORIUM PATHOLOGIE OOST-NEDERLAND